Tips till dig som söker jobb

Letar du tips för att söka jobb? Då har du kommit helt rätt. 
Vi på PULS har stor erfarenhet av arbetsintervjuer och vi har hittat arbetsplatser för många kandidater.
På den här sidan har vi samlat våra tre bästa tips för dig som söker jobb. Vårt mål är att du ska kunna ta med dig tipsen och hitta ett jobb som passar dig perfekt.

Kom i tid

En väldigt enkel men otrolig viktig punkt. När du ska på intervju är det viktigt att vara där i tid. Det visar att du är pålitlig och respekterar andras tid. Om du ska resa, tänk på att planera din resa i förväg och räkna med eventuella förseningar. Att vara i tid gör att folk får ett bra intryck av dig och visar att du tar saker på allvar. Det gäller inte bara under intervjun, utan även om du får jobbet och bli anställd. Att hålla tider är superviktigt när du ska börja jobba.

Tips söka jobb

Var dig själv

När du pratar med arbetsgivaren, var bara dig själv! Arbetsgivaren är inte intresserad av att höra svar som du tror låter bra, utan vill hellre lära känna dig och höra dina ärliga svar. Det är viktigt att vara ärlig om vem du är och vad du kan. Arbetsgivaren vill lära känna den riktiga dig för att se om du passar in på jobbet. Var inte rädd för att vara unik – det är det som gör dig speciell och intressant för dem!

Ha ett tydligt "varför"

Förbered en tydlig anledning och ett mål med intervju. Innan du går på intervju, tänk igenom varför du verkligen vill ha det här jobbet. Fundera på vad du kan bidra med och vad du vill uppnå i framtiden. Att ha klara tankar visar att du är intresserad och har tänkt på hur du kan vara bra för företaget. Det ger arbetsgivaren förtroende och gör att de ser dig som en smart och engagerad person.

Tips söka jobb

FLER nyheter

Hur skriver man ett CV?

Är det dags för dig att skriva CV? Kul! Ett CV är till för att hjälpa rekryteraren förstå varför du är bäst lämpad för jobbet.

Läs mer »